PRESOPUNCTURA

 

PresopuncturaCând e bună presiunea

Nu-i la fel de desfătătoare ca masajul, dar e mult mai sănătoasă. Află cum te poate ajuta presopunctura!

Deşi este înrudită cu ambele, presopunctura este apropi­ată mai degrabă de reflexoterapie decât de acupunctură. Oricum ar fi, nu te doare nimic şi nici imaginea pe care o oferă nu este la fel de înfricoşătoare precum cea a acupuncturii. Dar nu te aştepta să fii răsfăţată cu un masaj când mergi la o şedinţă de presopunctura, ci să fii apăsată, cu fermitate, în punctele corespondente afecţiunii tale.

Zonele cu care presopunctura lucrează sunt capul, mâinile şi pi­cioarele, trunchiul, asupra cărora se acţionează cu două tipuri de mişcări:

  1. De dispersie – în sens invers ace­lor de ceasornic, mişcările sunt executate cu degetul în poziţie oblică şi au rolul de a înlătura excesul de energie concentrat în zona presată, care corespunde dereglării tale de sănătate. Mişca­rea este făcută superficial, lent, cu blândeţe, având ca rezultate înroşirea pielii şi scăderea inten­sităţii dureroase a zonei.
  2. De tonificare – făcute în sensul acelor de ceasornic, mişcările sunt executate cu degetul per­pendicular pe piele şi au rolul de a energiza organismul pornind de la zona afectată de boală. Mişcările sunt scurte, având ca rezultate paloarea pielii şi creşterea tonu­sului muscular.

PresopuncturaCum ştii c-o faci corect

În mod tradiţional, presopunctura se poate realiza cu vârful degetului, cu unghia, cu o baghetă de sticlă sau un stilou, dar cele mai bune rezultate se obţin folosind vârful degetului ori unghia. De asemenea, mişcările nu pot fi făcute oricum şi oricât, dat fiind că acestea influenţează fluxul energetic al organismului: mai întâi se fixează punctul, se aplică presiune pe el, apoi vin la rând mişcările rotative, care pot dura câteva minute. Iar presiunea aplicată asupra punctelor vizate nu trebuie să fie dureroasă, dar trebuie să prezinte un disconfort minim.

Presiunea diferă în funcţie de po­ziţionarea punctelor. Ca şi în cazul reflexoterapiei, masajul durează 40 de minute şi este nevoie de mai multe şedinţe pentru obţinerea rezultatelor optime. Specialistul îţi va recomanda să nu mănânci o oră înainte de şedinţa de presopunctura şi o oră după aceea, iar pe tot timpul tratamentului, este indicat să te abţii de la consumul de alcool şi tutun.

• Gel cu ghiara diavolului

Recomandat în reumatism, dureri articulare şi musculare, entorse, datorită efectului antiinflamator, analgezic.

• Gel Biomobil

Recomandat în reumatism, lombosciatică, nevralgii, contracturi musculare, datorită efectului antiinflamator, antalgic, revulsiv.