6 motive să faci mai multă mişcare

  1. Pentru a avea mai multă energie
  2. Pentru a întineri
  3. Pentru a reduce riscul urmă­toarelor afecţiuni: îmbătrânirea arterelor şi afecţiuni cardiovas­culare, îmbătrânirea sistemului imunitar, cancer de colon, cancer de sân, cancer de prostată, can­cer de pancreas, diabet, artrită, osteoporoză şi scăderea densi­tăţii osoase, căzături şi fracturi osoase, tulburări ale somnului, depresie şi anxietate, stres.
  4. Iţi controlezi greutatea
  5. Pentru a putea renunţa la fumat
  6. Pentru a îmbunătăţi memoria pe termen lung şi funcţionarea creierului.

6 motive să faci mai multă miscareCum să te apuci să faci sport?

  • Începe să mergi mai mult pe jos.
  • Când te deplasezi pe distanţe scurte, preferă să mergi pe jos decât cu maşina.
  • În loc să pierzi 10 minute în cău­tarea locului de parcare perfect, mai bine parchezi mai departe şi mergi 10 minute pe jos.
  • Găseşte-ţi un tovarăş de plimbare.
  • Dacă ai discuţii telefonice lungi la serviciu, preferă să vorbeşti plimbându-te prin firmă sau pe afară.
  • Cumpără-ţi o bicicletă de cameră sau o bandă de mers şi instaleaz-o în faţa televizorului. Dă din picioare în timpul emisiunilor preferate.
  • Exersează cu 5-10% mai mult în fiecare săptămână
  • Mai întâi fă exerciţiile de încălzire şi apoi pe cele de stretching sau forţă
  • Răsplăteşte-te când îţi atingi obiectivele. După o lună în care ai mers în fiecare zi câte 30 de minute, fă-ţi un cadou. Poate fi o şedinţă de masaj, o pereche de pantofi sau orice altceva îţi doreşti.
  • Pregăteşte-te cu un antrenor. Chiar şi o singură lecţie te va învăţa cum să obţii maximum de beneficii din exerciţiile pe care le faci.
  • Alternează activităţile, în fiecare zi altceva: mers pe jos, mers pe bicicletă, exerciţii de rezistenţă, înot etc.

Cele mai frecvente 4 scuze ca să nu faci sport

  1. 6 motive să faci mai multă miscare„NU AM TIMP”. Toţi găsim timpul necesar ca să facem ce ne priveşte direct. Cine nu-şi găseşte timp înseamnă că nu vrea, adică nu e suficient de motivat. Sportul nu fură din timpul altor activităţi, ci dimpo­trivă: face ca timpul alocat altor activităţi să se extindă.
  2. „SUNT PREA BĂTRÂN”, Multe persoane peste 65 de ani spun că sportul nu mai e pentru ele, ori tocmai mişcarea le este extrem de benefică. Mai impor­tantă decât vârsta este încrede rea pe care fiecare persoana o are în posibilităţile sale.
  1. „NU PREA-MI PLACE”. Sunt persoane care spun „Ştiu că ar trebui să fac sport, dar nu-mi place”. Unii au mers la sală şi s-au plictisit, alţii nu au încercat nimic. Dar aproape toate lumea îşi poate găsi o activitate fizică plăcută.
  2. „MĂ VOI ŢINE DE SPORT?” Dacă identifici o activitate plăcută, o integrezi într-un orar compatibil cu viaţa profesională şi familială, îţi fixezi obiective posibil de atins, tratezi accidentările-riscul de abandon şi de recădere în inactivitate este scăzut.