Ginkgo Biloba

ginkgo bilobaCopacul de ginkgo biloba este un subiect al veneraţiei, copacul sacru al Estului şi a fost ridicat la rang de copac al vieţii, pentru că, spun asiaticii, este singurul capabil să realizeze un echilibru perfect între cer şi pământ.

Îşi merită faima de plantă vindecă­toare datorită protecţiei incredibile pe care o oferă inimii şi ajutorului nemăsurat pe care îl oferă vaselor de sânge pentru a funcţiona armonios şi eficient. Dar nu numai atât, pentru că ginkgo biloba este o adevărată plantă „farmacie”.

Stiai ca:

Ginkgo biloba este cel mai folosit remediu natural în lume?

Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină în mai multe moduri:

  • scade permeabi­litatea capilarelor
  • relaxează pereţii vasculari
  • dilată vasele, permiţând creşterea fluxului sangvin
  • creşte rezistenţa vasculară şi vasodilataţia arterială şi previne înfundarea arterelor.

Oriunde există vase de sânge, ginkgo biloba le tonifiază. Astfel, îmbună­tăţeşte circulaţia sangvină la nivelul piciorului, ajută la o mai bună irigare cu sânge a ochiului şi, poate cel mai important, are efect asupra creierului.

Protejează celulele nervoase, stimu­lează nivelul de oxigen în creier, susţine puterea de concentrare şi capacitatea de memorare şi creşte producţia substanţelor neurotransmiţătoare (dopamina şi noradrenalina).

Este şi un puternic antioxidant, ce combate radicalii liberi responsa­bili de procesul îmbătrânirii şi o mulţime de boli, datorită faptului că frunzele de ginkgo conţin 2 tipuri de ingrediente active, flavonoide şi terpenoide. Mai mult, încetineşte îmbătrânirea ţesuturilor, degenera­rea ADN-ului şi împiedică apariţia celulelor maligne.

ŞTIAI?

După fatidica zi de 6 august 1945, când americanii au aruncat bomba atomică asupra Hiroshimei, a existat un singur supravieţuitor în oraş: un ar­bore de ginkgo, situat la mai puţin de 30 de metri de locul căderii bombei, în anul următor, acesta a înmugurit şi şi-a văzut mai departe de viaţă, fără să sufere nici o modificare genetică.

INIMA ŞI VASELE DE SÂNGE

ATENŢIE!

Ginkgo Biloba- utilizareCând alegi un supliment alimentar pe bază de ginkgo biloba, ai grijă să conţină extract standardizat din ginkgo biloba, iar nu pulbere simplă. Extractul este de 50 de ori mai eficient decât planta simplă.

Încă o veste bună: flavonoidele din ginkgo biloba împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor pe pereţii arterelor ceea ce înseamnă că ajută la scăderea colesterolului „rău”. Datorită acestor proprietăţi, benefi­ciile acestei minunate plante se pot simţi la orice vârstă, prin creşterea capacităţii de concentrare, a vioiciu­nii şi a poftei de viaţă. Într-adevăr energizează şi revigorează fizicul şi psihicul. Şi încă un efect, care nu-i de neglijat, ginkgo biloba stimulea­ză funcţia sexuală şi creşte libidoul.

Când e cel mai bine să iei un supliment alimentar pe bază de ginkgo biloba?

• Când vrei să-ţi îmbunătăţeşti puterea de concentrare şi memorare

• În caz de ameţeli, indispoziţie, scăderea memoriei, mai ales în cazul persoanelor în vârstă

• În caz de depresie, anxietate şi oboseală

• Dacă ai o circulaţie defec­tuoasă a sângelui: mâini şi picioare reci, ţiuit în urechi, cram­pe musculare, hemoroizi, varice, insuficienţă venoasă periferică

• Dacă suferi de o boală de inimă: infarct, ischemie cardiacă, ateroscleroză, accident vascular.

Când să nu iei ginkgo biloba?

Nu se recomandă persoanelor cu hemofilie, probleme de coagulare sau trombocitare ale sângelui şi nu se ia în timpul tratamentului cu anticonvulsivante, anticoagulante.