Pui pe o periuta pudra de carbune, periezi cateva minute si dintii ti se… albesc. Aceasta procedura naturala si eficienta de albire a danturii nu este deloc ceva nou.

Egiptenii antici au descoperit proprietatile anti-bacteriene si anti-fungice ale carbunelui. Prima utilizare inregistrata a acestuia in scopuri medicinale este consemnata intr-un papirus egiptean in jurul anului 1500 i.Hr., cand se pare ca au folosit carbune pentru a absorbi mirosurile neplacute de la rani care supurau. In jurul anului 400 i.Hr., Hippocrates, a inregistrat folosirea lui pentru tratarea unei game largi de afectiuni, inclusiv vertij, antrax, cloroza si epilepsie. Astazi este folosit pentru boli digestive, intoxicatii, adjuvant in chimioterapie, cure de detoxifiere, cataplasme pentru rani etc.

Greu de crezut: albesti dintii cu pudra neagra!Cu mult inainte de inventarea pastei de dinti si a solutiilor costisitoare de dezinfectare si albire a dintilor, oamenii au folosit praful de carbune. Pulberea minune actioneaza eficient asupra cavitatii bucale eliminand respiratia urat mirositoare, tratand inflamatiile gingiilor sau limbii si curatand dintii in profunzime. Modifica echilibrul pH-ului din gura prevenind inflamatiile.

Este foarte eficiena pentru indepartarea petelor vin, ceai sau cafea de pe dinti. De fapt, ajuta la albirea dintilor dizolvand placa de tartru si alti compusi microscopici din compozitia petelor, fiind cea mai ieftina si rentabila optiune de albire.

In momentul cand periati dintii cu carbune, va va face temporar dintii si gura foarte negre, dar extrage toxinele cu succes. Negrul se spala repede, clatind cu apa, dar va lasa dintii curati si netezi ca dupa o curatire profesionala. Daca repetati acest lucru de cateva ori, vor fi si mai albi.

Nu este vorba despre orice fel de carbune ci despre carbunele vegetal, produs 100% natural, obtinut prin arderea lemnului la temperaturi inalte, intr-un mediu lipsit de oxigen. Daca in cazul arderii obisnuite, lemnul se transforma in cenusa, atunci cind arderea este lipsita de oxigen, se transforma in carbune. In laboratoare a fost creat carbunele activ, cu putere de absorbtie sporita. Poate fi gasit sub forma de comprimate, capsule, pulbere fina.